Pitanja i odgovori

P: Kakva je kvaliteta rabljenih računala i prijenosnih računala odnosno koji je njihov vijek trajanja? Naime, bojim se da ću nakon godinu dana morati ponovno zamijeniti računalo.

O: Kada kupujemo rabljena računala i prijenosna računala posebno moramo paziti na kvalitetu. Moramo naglasiti da u HARDWARE.hr, osim ako nije izričito drugačije navedeno, prodajemo isključivo kvalitetu A, koju primjenjuju velika poduzeća u inozemstvu. Rabljena računala i prijenosna računala te kvalitete izdržljivija su i konstruirana od najkvalitetnijih materijala, čime se osjetno produljuje njihov vijek trajanja. Na tržištu postoje 3 kategorije – A, B i C. Nikako nije preporučljivo kupovati kategoriju C, koja je, istina, najpovoljnija, ali postoji velika vjerojatnost da je rabljeno računalo već pri kraju snage. Računala i prijenosna računala u kategoriji B dobar su izbor za sve one koji na račun izgleda žele uštedjeti pokoju kn. U kategoriju B spadaju računala i prijenosna računala s raznim kozmetičkim pogreškama koje ne utječu na rad uređaja. 

P: Zanima me rad baterije kod rabljenih prijenosnih računala s obzirom na činjenicu da kapacitet baterije tijekom mjeseci pada, tako da već i na novim prijenosnim računalima baterija može brzo propasti. Jesu li baterije testirane?

O: Jamstvo na baterije iznosi 6 mjeseci, zajamčeni rad je 45 minuta (prosječan rad baterija u našim rabljenim prijenosnim računalima inače je 1 – 1,5 sat). Ako se u roku od šest mjeseci nakon kupnje pokaže da baterija uz normalnu uporabu prijenosnog računala izdržava manje od 45 minuta, bateriju ćemo zamijeniti besplatno.

P: Što znače oznake HP Renew, Lenovo Refurbished, Asus Refurbished ili Sony Renew navedene u specifikacijama pojedinih računala ili prijenosnih računala?

O: To je nova računalna oprema s otvorenom ambalažom. Zapravo su to neprodane zalihe, sajamski artikli i proizvodi s otvorenom ambalažom. To su nerabljeni proizvodi s 20 – 30 % nižom cijenom od novih i s jamstvom od najmanje godinu dana. Više o toj kategoriji pročitajte u opisu proizvoda.

P: Primijetio/la sam da računala i prijenosna računala koje prodajete stižu iz inozemstva. U specifikacijama određenih prijenosnih računala navedena je i strana tipkovnica te oznaka „priložene HR naljepnice, a nudite i graviranje. Što to znači?

O: Naša računala većinom dolaze iz inozemstva, pa se često tipkovnice razlikuju od hrvatskih, ali to nije razlog za brigu. Uz svaki laptop dolaze posebne oznake prilagođene za hrvatski font. Često se naljepnice trebaju koristiti samo za određene tipke i slova koja ne postoje na stranim tipkovnicama. Naljepnice za tipkovnicu su uključene sa svakim laptopom sa stranom tipkovnicom.

Ako želite profesionalnije rješenje, nudimo lasersko graviranje hrvatskih znakova. 

P: Na vašoj stranici našao/la sam vrlo zanimljivo računalo, ali bih želio/ljela da ima više RAM-a. Postoji li mogućnost da vi izvršite nadogradnju?

O: HARDWARE.hr se uvijek trudi ugoditi kupcima. Na sreću, imamo i odličan tim za servisiranje koji će rado obaviti takav zadatak. Klijentima pokušavamo ispuniti svaku želju ako je ona realna, odnosno ako ju je moguće ispuniti.